Sodium chloride (himalaya tuzu)

0

Himalaya Tuzu Nedir?

Himalaya tuzu adını aldığı Pakistan’da bulunan Himalaya Dağları’ndan çıkarılır. 250 milyon yılda uzun bir sürede oluşan himalaya tuzunun, suda çözülebilme özelliği vardır ama bu çözülüş sonucunda kimyasal yapısı değişmez. İşte bu yüzden diğer tuzlardan farklıdır. Mineral bakımından oldukça zengin olan bu tuz, dünyadaki en önemli kristallerden biridir.

Faydaları;

  • Kanserli hücrelerin oluşumunu önler.
  • Kalp ve damar hastalıklarına karşı etkilidir.
  • Böbrek taşları ve kumlarının eritilmesine yardımcı olur.
  • Tansiyonu dengeler, yüksek tansiyonu önler.
  • Sivilcelersedef ve çeşitli mantar oluşumlarına karşı etkilidir.
  • Hazımsızlık ve sindirim sorunları için idealdir.
  • Yorgunluk ve boğaz hastalıklarına karşı kullanılabilir.
  • Alzheimeri önler, yaşlanmaya belirtilerini geciktirir.
  • Cilt kuruluğunu önler, cildi pürüzsüz hale getirir.
  • Gözlerde kanlanmayı önler.
  • Vücuttaki ödem, kir ve toksinleri arındırmaya yardımcı olur.

Zararları;

Himalaya tuzunun bir zararı bulunmamaktadır. Ancak bir insanın ne kadar tuz ihtiyacı varsa bu miktar aşılmamalıdır. Aşılırsa yararından çok zararını görebiliriz.

Eucalyptus species leaf oil (ökaliptus yağı) Nedir ?, Ne işe yarar?

0

Okaliptüs yağı özellikle solunum yolu hastalıkları tedavisinde kullanılmaktadır. Bronşit, astım, nezle ve soğuk algınlığı tedavisinde çok güzel sonuçlar elde etmektedir. Özellikle sinüzit tedavisinde kullanılması okaliptüs yağının faydaları arasındadır. Antibakteriyel özelliği sayesinde mikrop öldürücüdür. Kas gevşetici olarak da kullanılır. Okaliptüs yağı çok güçlü bir yağ olduğundan dolayı kullanımı sırasında aşırıya kaçılmamalıdır.

Yararları;

  • Okaliptüs yağıbronşit hastalığında sıkça kullanılan doğal tedavi yöntemlerinden biridir. Okaliptüs yağı haricen kullanılabileceği gibi teneffüs ederek de kullanılabilir. Bunun için yastığınıza birkaç damla okaliptüs yağı damlatabilir veya şişeden kokusunu içinize çekebilirsiniz. Aynı zamanda okaliptüs yağını göğsünüze, sırtınıza veya boğazınıza birkaç damla damlattıktan sonra sıvazlayabilirsiniz. Böylelikle tıkalı olan sinüslerinizin açılmasını sağlayabilirsiniz.
  • Astım hastalarının rahatlıkla tercih edebileceği doğal tedavi yöntemlerinden biri olan okaliptüs yağı, nefes alışverişinizi kolaylaştırabilir. Astım krizi sırasında göğüsünüze birkaç damla okaliptüs yağı damlatarak masaj yapınız. Okaliptüs yağını doğrudan koklayabileceğiniz gibi bulunduğunuz odaya yayılmasını da sağlayabilirsiniz.
  • Okaliptüs yağı kan akışının arttırılmasına yardımcı olur. Okaliptüs yağının bulunduğunuz odaya yayılması durumunda kan akışınızın hızlanmasını sağlayabilirsiniz. Buna bağlı olarak beyne giden kan akışı hızlanacaktır. Okaliptüs yağı aynı zamanda damar açıcı olarak da kullanılmaktadır. İlgili bölgeye birkaç damla damlatarak dolaşımı arttırabilir ve bu sayede dolaşım sistemine yardımcı olabilirsiniz.
  • İyi bir dezenfektan olan okaliptüs yağı, antiviral ve antibakteriyel özelliğe sahiptir. Buna bağlı olarak temizlik sırasında kullanılabilir.
  • İltihap tedavisinde de etkili sonuçlar alınmasını sağlayan okaliptüs yağı, kulak iltihabı tedavisinde kullanılmaktadır. Ancak okaliptüs yağını doğrudan kulağınıza damlatmanız önerilmez. Bunun yanı sıra okaliptüs yağını kulak kepçesine ve çevresine sürebilirsiniz.

Zararı;

Bir sağlık uzmanının rehberliği ve gözetimi olmadan okaliptüs yağı kullanmayın. Yan etkileri olarak bulantı, kusma ve ishal geçirebilirsiniz. Okaliptüs yağı buharının direk gözle temas etmesinden kaçınınız.

 

Zinc oxide (çinko oksit) Nedir, Ne işe yarar ?

0
Çinko Oksit Nedir?
Çinko oksit, adını, oksijen molekülleriyle birleştirildiğinde üretilen mineral olan çinkodan alır. Yaygın olarak kullanılır ve çok sayıda uygulamaya sahiptir çünkü suda çözünür değildir ve bu nedenle çeşitli krem ​​ve losyonlarda kullanılabilir. Ancak bu bileşik sadece cilt bakımına özgü değildir ve sıklıkla imalat ve diğer endüstriyel uygulamalarda da kullanılmaktadır.
Çinko oksit ne işe yarar, çinko oksit maddesi ile yapılan kremlerden bahsetmek istiyorum. Bu kremler sayesinde ciltte oluşan yaraların tedavisi yapılmakta ve bu ilaçtan alınan tepkilerde olumlu şekilde olmaktadır. Bu ürünün kullanılma alanları ise şunlardır:
  • Akne tedavisi: Aknelerin üzerinde direkt olarak kullanılabilen çinko oksit kremi, mikropların diğer bölgelere yayılmasını da önlemektedir.
  • Pişik tedavisi: Özellikle çocuklarda meydana gelen pişiklerde çok etkili bir tedavi aracı olarak görülmektedir. Çinko oksit içerdiği maddeler ile pişiği önleyerek cildin yeniden eski haline gelmesini sağlamaktadır.
  • Güneşten korunma: Cildin erken yaşlanması ve güneşin yol açtığı ultraviyole ışınlarından korunmak için çinko oksitli kremler kullanılmaktadır. Hızlıca ışınların emilimini sağlar ve güneş ışınlarından korur. Ayrıca egzama, küçük deri yaralarının tedavisinde de kullanılmaktadır.
  • Cilt ülseri
  • Grip ve soğuk algınlığı nedeniyle ağızda oluşan yaralar
  • Ciltte oluşan sıyrıklar, kesikler
  • Yanıklar
  • Kimyasal madde kaynaklı cilt irritasyonları
  • Böcek ısırığı kaynaklı kaşıntı ve kızarıklık
  • Su çiçeği kaşıntıları
  • Emzirme sonucu ortaya çıkan yara ve çatlaklar (doktora danışarak).

Zararları;

Çinko oksit cildi besleme özelliğine sahiptir. Bu nedenle cilde direkt olarak çinko oksitin herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Ancak çinko oksit etken maddeli merhemleri veya kremleri kullanan kişilerde bazı yan etkiler görülebilmektedir. Bu yan etkiler görüldüğü takdirde acilen bir doktora veya sağlık merkezine başvurulması gerekmektedir. Bu yan etkiler şu şekildedir:
  • Mide-karın ağrısı,
  • Ürtiker dökme,
  • Yüz bölgesinde (dil, dudak ve boğaz dahil) şişlik oluşumu,
  • Solunum yaparken zorluk çekme,
  • Cilt üzerinde kaşıntı ve batma hissi,
  • Cilt üzerinde pigmental renk değişiklikleri.

argania spinosa kernel oil (argan yağı) Nedir?, Ne işe yarar ?

0

Argan yağı çok özel bir yağ çeşidi olması, sağlık sektöründe, kozmetik ve cilt bakımı sektöründe çokça kullanılması sebebiyle oldukça popüler bir yağdır. Özellikle Faslı kadınlar yıllardır bu şifalı yağı kullanırlar. Argan yağı faydaları arasında cildi sıkılaştırması, cilt elastikiyetini arttırarak kırışıklıkları önlemesi sayılabilir. Tırnakların kırılmasını önleyen, hücreleri yenileyen, şişlikleri indiren bir ürün olan argan yağı aynı zamanda yaşlanmayı da geciktiririr.

Faydaları;

  • Yüksek oranda E vitamini içerir.
  • Tüm cilt tipleri için kullanılabilmesinin yanında, özellikle kırışıklıkları önlemesi, yaşlanmayı geciktirmesi ve cilde tazelik kazandırması gibi faydaları sayesinde hanımların gözdesidir.
  • Karaciğeri korur.
  • Kolesterolü düşürücü, dengeleyici özelliği vardır. Bu özelliği sayesinde kalp sağlığını da korur. Kolesterolün sebep olabileceği kalp krizi ve felç geçirme risklerini düşürür.
  • Antioksidan özelliği yüksek bir yağdır. İçeriğindeki antioksidan maddeler sayesinde kanser oluşumuna yada hücrelerin yapısının bozulmasına neden olan maddelerin varlığını engeller. Özellikle prostat kanseri ve mesane kanserine sebep olan tümörlerin büyümesini engellemeye yardım eder.
  • Sindirim sistemini rahatlatır.

Argan Yağının Zararları Nelerdir?

Argan yağı kullanımında hamile bayanların doktorlarına danışmaları gerekmektedir. Özellikle ilk aylarında oldukça hassas olan bayanlara karşı argan yağının zararları olabilmektedir. İçerdiği yoğun E vitamini ve çeşitli mineraller, yoğun kullanım sonrasında bir takım hasarlar meydana getirebilmektedir.

Argan yağının faydaları arasında güneşten koruyucu bir etkisi bulunsa da, güneşe maruz kalan argan yağı ise kullanılmamalıdır. Uzun süre güneşe maruz kalan argan yağı, içerdiği protein ve vitamin yapılarını bozabilmektedir. Uzun süre beklemiş ve güneşe maruz kalmış argan yağı, insan vücuduna ve saçlara zarar verebilmektedir. Argan yağının zararlarından etkilenmek istemiyorsanız kullanırken dikkat etmelisiniz.

Allantoin

0

Allantoin, birçok popüler cilt bakım ürününde bulunan ve yaygın olarak kullanılan bir bileşendir. Ayrıca Allantoin, cilde iyi gelen kimyasal bir bileşik olarak çok yönlü bileşenlerden biridir.

Kullanımı eski Mısır ve Çin’e kadar uzanıyor. Bir bileşen olarak; kimyasal bileşiminin herhangi bir yan etkisi olmadığı ve tüm cilt tipleri için geçerli olduğu, cilde uygulandığında da güvenli olduğu bilinmektedir.

Faydaları;

  • Nemlendirici: Cildin su içeriğini arttırır.
  • Desquamation (deskuhamasyon): Derinin dış tabakası olan stratum corneum’da doğal dökülmeyi teşvik eder.
  • Onarıcı etki: Yeni doku büyümesini teşvik ederek hücre çoğalmasını uyarma kabiliyeti ile bilinir. Hücrelerin yenilenmesini teşvik eder. Yara iyileşmesi üzerine yapılan bilinen araştırmalar, nekrotik yara dokusunu temizlediğini ve sağlıklı yeni bir dokuya yol açtığını göstermiştir.
  • İyileşme: Aktif bir cilt koruyucu, doğal olarak ciltlerin iyileşme sürecini teşvik eder; Küçük yaraların ve tahrişlerin tedavisi için uygun bir bileşendir.
  • Cilt kuruluğunu hafifletir: Hücresel yenilenmeyi teşvik eder, kuruluğu önler ve Allantoin hassas cildi daha esnek olmaya teşvik eder.
  • Koruma: Cildi gerçekten yumuşatan bir bileşendir, çatlamış, güneşte hasar görmüş cildi korur, yapılan çalışmalar UV kaynaklı hücre hasarına karşı koruduğunu göstermiştir.
  • Yatıştırıcı: Mükemmel bir yatıştırıcı olarak kabul edilir. Bu yüzden bebek ürünlerinde bile ciltleri tahriş olmaması için kullanılır.
  • Yaşlanma karşıtı – Antioksidan etki: Allantoinin topikal uygulaması ile ciltte serbest radikal aktivitenin azaltılmasına yardımcı olur.

Zararı;

Allantoin, pek çok ciltte yan etki göstermez. Fakat başka maddeler ile birlikte kullanıldığında yan etkiler gösterebiliyor.