Kantaron doğadan gelen mucizevi bir bitkidir. Dahili ve harici kullanım ile birçok faydasının görüldüğü kantaron yağı son derece etkili bir yöntemdir. Yanık ve yara tedavisi başta olmak üzere ciltteki her türlü sorunun tedavisinde kantaron yağı kullanılır.

Yara ve Enfeksiyon Tedavisi

Antiseptik özelliğine sahip olan kantaron yağı, mikroplara karşı adeta savaş açmaktadır. Mikroplar nedeniyle oluşan enfeksiyonlarda ve çeşitli yaralarda hızlı bir şekilde iyileşme sağlamaktadır. Aynı zamanda yaraların enfeksiyon kapması sonucunda oluşabilen iltihaplanmayı önleyici özelliğe sahiptir.

Yanık Tedavisi

Kantaron yağı, çeşitli yanıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Hücre yenileyici özelliği ile yanık oluşan bölgenin kısa sürede iyileşmesi ve hücrelerin yenilenmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda yanık oluşan bölgedeki acıyı hafifletme özelliğine de sahiptir.

Saç Bakımı

Hava koşulları, kullanılan kozmetik ürünler ve yüksek ısılı cihazlar nedeniyle yıpranan saçların tedavisinde de kantaron yağından faydalanılmaktadır. Hücre yenileme özelliğiyle bilinen kantaron yağı saçların gürleşmesini ve güçlenmesini sağlamaktadır.

Akne Tedavisi

Özellikle ergenlik dönemindeki genç kızların kabusu olan sivilce ve akne oluşumundan bu doğal tedavi yöntemi ile kurtulabilirler. Pürüzsüz bir cilt için kantaron yağı oldukça etkilidir. Hücre yenileyici özelliği ile cildin ihtiyacı olan bakımı sağladıktan sonra pürüzsüz bir cilde kavuşmanızı sağlayacaktır.

Kantaron yağının faydaları;

Genellikle insan cildi üzerinde kullanılmaktadır. Vücuda etkisi büyük olan Kantaron yağı içerisinde aynı zamanda çok bitki türlerini de barındırmaktadır. İşte, herkesin kullanması gereken Kantaron yağının faydaları;

    • Kantaron Yağı sürüldüğü andan itibaren cildin üzerinde yer alan gözenekler kapanmaya başlar. Bu sayede cilt daha sağlıklı ve güçlü görünmektedir.
    • Kantaron yağı vücudun cilt hücrelerini yenilemektedir. Bu durum sonrasında “pürüzsüz” ve oldukça “sade bir yüz” oluşmasına sebep olur.
  • Kantaron yağının faydalarından bir tanesi de yara olan bölgeye sürülmesi ardından “yaraların” hızlı bir şekilde kapanmasıdır.
  • Kantaron yağı insan vücudun sürekli olarak çıkan “sivilcenin” de önlenmesinde etkilidir. Birçok kişi kantaron yağının bu faydasını bilmektedir.
  • İnsan vücudunda yer alan yanıklar oldukça acı vermektedir ve iyileşme süreci de oldukça uzun sürmektedir. Kantaron yağı faydası sayesinde cilt üzerinde yer alan yanıklar kolayca ve sağlıklı bir şekilde iyileştirilmektedir.

Zararları;

  • Birçok bitki ya da besinde olduğu gibi hamilelik döneminde kantaron yağı kullanılması riskli görülmüştür. Kullanılması önerilmemiştir.
  • Sıkıntılı günler yaşayan ve bu sebepten dolayı da antidepresan kullanan hasta adayları kantaron yağını kesinlikle almamalıdır.
  • Kantaron yağı kan basıncını etkileyen bir bitkidir ve bu yüzden yüksek tansiyon hastaları kantaron yağını kesinlikle kullanmamalıdır.
  • Cildi oldukça açık renk olan kişiler eğer kantaron yağını kullanırsa bir süre güneş ışını almaması gerekmektedir. Oldukça zararlı bir hal alabilmektedir.
  • Kantaron yağı zararları arasında bazı alerjik gelişmeler de yer almaktadır.
  • Kantaron yağı, başka bir ilacı kullanırken alınmamalıdır. Konu doktora aktarılmalıdır ve ona göre hareket edilmelidir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here