Mentha Piperita Oil (Nane Yağı)

Nedir?
Nane yağı, elbette adından da anlaşılacağı üzere naneden elde edilen esansiyel bir yağ. Taze nanenin körpe yapraklarından hazırlandığında çok daha etkili ve faydalı olduğu bilinen bu yağ, vücudumuzda sentezleyemediğimiz ve dışarıdan almamız gereken yağ asitlerini de içeriyor.
Dünya çapında çok yönlü kullanım açısından neredeyse en fazla adı geçen yağlardan olan nane yağı, baş ağrısından tutun da burun tıkanıklığına kadar yaşadığımız birçok sorunda vücudumuza destek oluyor.
Yetiştirmesi çok büyük bir zahmet gerektirmediğinden ve oldukça uyumlu bir bitki olduğundan nane, dünyanın hemen her yerinde yetişebiliyor. Bu nedenle nane yağı da kolayca bulunabilen yağlardan biri sayılıyor.
Faydası
Mide ağrılarını azaltır.
Ağız kokusunu giderir.
Zihni geliştirir. Odaklanmayı ve konsantre olmayı arttırır.
Sindirim sistemini rahatlatarak hazımsızlığı önler.
Enerji verir.
Baş ağrılarına iyi gelir.
Antimikrobiyal özelliği vardır.
Ciltteki kaşıntıları azaltır.
Stres, depresyon ve kaygıyı azaltır.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kan dolaşımını arttırır.
NANE YAĞI NELERE İYİ GELİR?
Kas ağrılarını azaltır. Doğal bir kas gevşetici ve ağrı kesicidir. Özellikle sırt ağrılarına iyi gelir. Ağrıyan kasların ağrısını hafifletir. Bu etkileri için ağrıyan kaslar nane yağı ile ovulabilir.
Sinüsleri rahatlatır. Soğuk algınlığı, öksürük, astım, bronşit gibi sebeplerle sinüsler dolabilir. Bu yağ sinüslere etki ederek boğazı rahatlatır.
Eklem ağrılarına iyi gelir. Bunun için bir miktar nane yağı ile lavanta yağı karıştırılarak eklemlere masaj yapılabilir.
Doğal bir enerji kaynağıdır. Kronik yorgunluğa iyi gelir. Dinlenmeyi sağlar.
Alerjik reaksiyonlara karşı koruma sağlar. İlkbaharda polenler sebebiyle oluşan yada havadaki pis maddeler sebebiyle oluşan alerjiye iyi gelir. Burun kaslarının rahatlamasını sağlar.
İyi bir ateş düşürücüdür. Hindistan cevizi yağı ile birlikte karıştırılarak boyun ve ayak altları ovulursa yüksek ateşin düşmesine yardım eder.
Doğal bir böcek kovucudur. Hamamböceği, fare, sivrisinek, karınca ve örümcek gibi haşerelere etki etmesinin yanında bitler için bile kovucu bir yağdır.
Nane Yağı Kullanım Şekli:
Aromaterapi yağlarının kullanım prensiplerinin daha iyi anlaşılması ve özelliklerinden maksimum fayda sağlanabilmesi için kullanım şekline dikkatle uyulması gerekmektedir.
Nane yağını masaj, kompres, inhalasyon, banyo ve friksiyon olmak üzere farklı şekillerde uygulayabilirsiniz:
Masaj: Bu uygulama insan organizmasının kemik, kas ve sinir sistemi iyi bilen masörlerce yapılmalıdır. Tahriş edici özellikleri nedeniyle uçucu yağların masaj için doğrudan kullanılması uygun değildir. Taşıyıcı yağlarla seyreltilmesi gerekir. Seçtiğiniz esansiyel yağları, tavsiye edilen taşıyıcı yağın içine damlatarak harmanlayabilirsiniz. (Her 10 ml için 5 damla)
Kompres: Bir mendil veya peçeteye birkaç damla esansiyel yağ damlatılarak tavsiye edilen bölgeye uygulanabilir.
İnhalasyon: Salon veya odalarda, koku taşları veya koku lambaları üzerine 3-4 damla sevdiğiniz bir Awe Aromaterapi Uçucu Yağı veya karışımları ile; sakinleştirici, dinlendirici, rahatlık ve neşe veren, kışın soğuk algınlığından koruyucu ve tedavi edici ortamlar yaratılabilir.
Banyo: Ilık suyla dolu bir küvete 8-10 damla yağ ekleyin ve elinizle dağıtın. Aromanın etkisini görmek için en az 10 dakikanızı suda geçirin.
Friksiyon: Yeterli miktar yağ, başparmak, parmaklar, el ayası ile yapılan, küçük alanlı dairesel kaydırma ve bastırma hareketleri ile uygulanır. Friksiyon, deri altındaki kas ve dokuları etkiler. Etkisi doğrudandır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir