child porn child porn child porn

Şifalı Bitkiler | Sağlık Ansiklopedisi | Sayfa 2

hypercium perforatum oil (kantaron yağı) Nedir ?, Ne işe yarar?

Kantaron doğadan gelen mucizevi bir bitkidir. Dahili ve harici kullanım ile birçok faydasının görüldüğü kantaron yağı son derece etkili bir yöntemdir. Yanık ve yara tedavisi başta olmak üzere ciltteki her türlü sorunun tedavisinde kantaron yağı kullanılır. Yara ve Enfeksiyon Tedavisi Antiseptik özelliğine sahip olan kantaron yağı, mikroplara karşı adeta savaş açmaktadır. Mikroplar nedeniyle oluşan enfeksiyonlarda ve çeşitli yaralarda...

simmondsia chinensis seed oil (jojoba yağı) Nedir ?, Ne işe yarar ?

Jojoba Yağı Nedir? Bilimsel olarak “simmondsia chinensis” olarak adlandırılan jojoba, çölde yetişen çalı türü bitkilerden biridir. Çalımsı, kuraklığa dayanıklı bir çöl bitkisi olan jojoba, Amerika, Meksika, Hindistan ve İsrail gibi ülkelerde bolca bulunmaktadır. Çok eski zamanlardan bu yana kullanılmaya başlanılan jojoba yağı, sanayiden parfüm yapımına kadar pek çok alanda kullanılmaktadır. Üstün yağlayıcı özelliğine sahip olan jojoba yağı, yüksek devirli makinelerde, alet ve metal kesme işlemlerinde...

olea europaea fruit oil (zeytin yağı) Nedir ?, Ne işe yarar ?

Zeytinyağı Nedir? Zeytinyağı, zeytin ağacının meyvesinden elde edilen yeşilimsi-sarımtırak renge sahip sıvı bir yağdır.Mitolojide ve botanikte adı “ölümsüz ağaç” olarak bilinen zeytin ağacının meyvesinden üretilen zeytinyağı, herhangi bir kimyasal işlem olmadan meyvenin kendisinden direkt olarak üretilebilen tek yağdır. Zeytinyağının Faydaları Nelerdir? Zeytinyağı, %75 oranında oleik asit gliseritleri taşır. A, E vitaminleri ve az miktarda fitoserol maddesi bünyesinde bulunur. Zeytinyağı, sabahları aç karnına 1-2 çorba kaşığı alındığında yumuşatıcı ve yatıştırıcı olarak etki yapar. Özellikle bağırsak hareketlerini düzenleyici ve safra söktürücü etkisi...

butyrospermum parkii (shea butter) Karite Yağı Nedir ?, Ne işe yarar?

Karite yağı (shea butter), Afrika'ya yetişen karite ağacının cevizlerinden elde edilen, uçuk sarı veya fildişi rengi bir yağdır. Dünya üzerinde bilinen en güçlü doğal nemlendiricilerden biridir. Genelde kozmetikte kullanılır. Shea yağı yenebilir, dolayısıyla yemeklerde de kullanılabilir. Tüm vücut ve yüz için nemlendirici amaçlı kullanılabilir. İçeriğindeki yüksek miktarda A ve E vitamini sayesinde, kırışıklıklarla başetmek için kullanılabilir....

Lanolin (Yün Yağı) Nedir, Faydaları nelerdir?

Lanolin, yün yağı veya yün mumu olarak da adlandırılır. Yapağıdan elde edilir. Lanolinin yapısında gliserol esterleri bulunmadığından gerçek bir yağ olarak sınıflandırılmaz, yapısında sterol esterleri bulunmaktadır bu nedenle daha çok bal mumuna benzer. Lanolin saf halde mi bulunur? Lanolinin kullanım alanı çok yaygındır. Ticarette en çok sulu (hidrate) lanolin kullanılır. Lanolin, merhemlerin yapımında, kozmetikte, el kremlerinde, traş kremlerinde, tüy dökücü...

Ekinezya Nedir? Ekinezya Faydaları Nelerdir?

Ekinezya (Echinacea purpurea), Papatyagiller (Asteraceae) familyasına ait bir bitki türüdür. Herhangi bir güneşli bitki bahçesi, kökenlerini Kuzey Amerika’dan alan, gürbüz ve kendine özgü bir kır çiçeği olan ekinezya olmadan tamamlanmış sayılmaz. Ekinezyanın çiçeklerinin lavanta renkli ortası dikenli ve kubbemsidir ve tek katmanlı taç yapraklardan oluşur. Bilinen ismi mor koni çiçeği buradan gelir. Bu türe “koni” denmesi...

Gymnema Sylvestre (Gurmar) Nedir?

Gymnema Sylvestre bitkisi ya da bir diğer bilinen adıyla Gurmar ve Meshashringi, (Hintçede anlamı şeker yok edicidir) yüzyıllardır Ayurveda tıbbında şeker metabolizmasını düzenlemek için kullanılır. Gymnema, glukozu azaltma özelliklerine sahip, gymnemic asit, quercitol, lupeol, ß-amyrin ve stigmasterol içerir. Bu asitler, doğada anti-diyabetik ve anti-enflamatuar olarak bilinirler. Yapılan çalışmalar, Gymnema’nın tip 1 diyabet için etkili...

Rosmarinus Officinalis Extract (Biberiye Ekstresi)

Nedir? Mor çiçekli ve çalı görünümlü bitkidir. Akdeniz çevresinde yaygın olarak yetişen bitkinin genç sürgünleri baharat olarak, kendisi ise süs bitkisi olarak kullanılır. Faydaları Kanser tümörlerinin ve yağ bezelerinin zamanla eriyerek kaybolmasını sağlar. Sinirleri uyarıcı ve güçlendirici etkisi vardır. İdrar söktürücü, solucan düşürücü olarak kullanılır. Adet söktürücü, ağrı kesici etkisi vardır. Astım, nefes darlığı, boğmaca, bronşit, öksürük, verem de faydalıdır. Yorgunluk, halsizlik...

Peganum Harmala Seed Extract (Üzerlik Tohumu Ekstresi)

Nedir? Üzerlik tohumu, halk arasında nazar otu diye bilinir. Üzerlik tohumu mayıs ve haziran aylarında ortaya çıkan, 70 santim boylarında ve beyaz çiçekleri olan şifalı bir bitkidir. Çoğunlukla Orta Anadolu yetiştir. Yüksek oranda A ve C su vitamin içeren, üzerlik tohumu çoğunlukla taşlı ve kumlu yerlerde yetişir. Üzerlik tohumunun faydaları Üzerlik tohumu bağırsaklarda oluşabilecek parazit ve bakterileri...

Mentha Piperita Oil (Nane Yağı)

Nedir? Nane yağı, elbette adından da anlaşılacağı üzere naneden elde edilen esansiyel bir yağ. Taze nanenin körpe yapraklarından hazırlandığında çok daha etkili ve faydalı olduğu bilinen bu yağ, vücudumuzda sentezleyemediğimiz ve dışarıdan almamız gereken yağ asitlerini de içeriyor. Dünya çapında çok yönlü kullanım açısından neredeyse en fazla adı geçen yağlardan olan nane yağı, baş ağrısından tutun...
17,327BeğenenlerBeğen
2,223TakipçilerTakip Et
1,777TakipçilerTakip Et
14,000AbonelerAbone

Hava Durumu

- Advertisement -

En Son Okunanlar