child porn child porn child porn

Şifalı Bitkiler | Sağlık Ansiklopedisi

simmondsia chinensis seed oil (jojoba yağı) Nedir ?, Ne işe yarar ?

Jojoba Yağı Nedir? Bilimsel olarak “simmondsia chinensis” olarak adlandırılan jojoba, çölde yetişen çalı türü bitkilerden biridir. Çalımsı, kuraklığa dayanıklı bir çöl bitkisi olan jojoba, Amerika, Meksika, Hindistan ve İsrail gibi ülkelerde bolca bulunmaktadır. Çok eski zamanlardan bu yana kullanılmaya başlanılan jojoba yağı, sanayiden parfüm yapımına kadar pek çok alanda kullanılmaktadır. Üstün yağlayıcı özelliğine sahip olan jojoba yağı, yüksek devirli makinelerde, alet ve metal kesme işlemlerinde...

Chamomilla Recutita Ekstraktı (Mayıs Papatyası)

Mayıs Papatyası Nedir? Ne İçin Kullanılır? Papatya, Batı dünyasının en popüler otlarından biridir. Papatya olarak bilinen iki bitki vardır: daha popüler olan Mayıs papatyasıda dedilen Alman papatyası ( Matricaria recutita ) ve Roma veya İngiliz papatyası olarak bilinen  ( Chamaemelum nobile )türdür . Farklı türlere ait olmalarına rağmen, aynı sağlık sorunlarını tedavi etmek için kullanılırlar. Her ikisi de yıpranmış sinirleri sakinleştirmek, mide...

butyrospermum parkii (shea butter) Karite Yağı Nedir ?, Ne işe yarar?

Karite yağı (shea butter), Afrika'ya yetişen karite ağacının cevizlerinden elde edilen, uçuk sarı veya fildişi rengi bir yağdır. Dünya üzerinde bilinen en güçlü doğal nemlendiricilerden biridir. Genelde kozmetikte kullanılır. Shea yağı yenebilir, dolayısıyla yemeklerde de kullanılabilir. Tüm vücut ve yüz için nemlendirici amaçlı kullanılabilir. İçeriğindeki yüksek miktarda A ve E vitamini sayesinde, kırışıklıklarla başetmek için kullanılabilir....

Camphor (Kafur)

Kafur ne işe yarar: Kafur ne için kullanılır? Kışın yaprakalarını dökmeyen sürekli yeşil kalan bir tropikal bitki olup yetiştiği yöreye göre boyu 50 ve çapı 5 metreyi bulan vede 1000-2000 yıl yaşayabilen uzun ömürlü bir ağaçtır. Kafurun cilde faydaları: Sivilceler ile mücadelede faydalıdır. Akne, sivilce ile sivilce izlerinde kafur tercih edilir. Güçlü anti inflamatuar özelliklerinden dolayı sivilcelerin kurumasına yardımcı...

hypercium perforatum oil (kantaron yağı) Nedir ?, Ne işe yarar?

Kantaron doğadan gelen mucizevi bir bitkidir. Dahili ve harici kullanım ile birçok faydasının görüldüğü kantaron yağı son derece etkili bir yöntemdir. Yanık ve yara tedavisi başta olmak üzere ciltteki her türlü sorunun tedavisinde kantaron yağı kullanılır. Yara ve Enfeksiyon Tedavisi Antiseptik özelliğine sahip olan kantaron yağı, mikroplara karşı adeta savaş açmaktadır. Mikroplar nedeniyle oluşan enfeksiyonlarda ve çeşitli yaralarda...

Hydrastis canadensis root (Hidrastis kökü) Nedir ?, Ne işe yarar?

El şeklinde parçalı yaprakları olan, 30 santim kadar uzayan yassı köklü bir bitkidir. Hidrastin ve kanadin alkaloitlerini içerir. Altın mühür olarak da bilinir. Faydası Antibiyotik ve antibakteriyel etkileri ile özellikle mikrobik göz hastalıklarında faydalıdır. Kanamayı durdurucu etkilere sahiptir. Sindirme problemi, gastrit, kolit ve ülser şikayetlerini azaltır. Kaşıntı ve egzama gibi cilt sorunlarına karşı kullanılır. Bağışıklık sistemini...

Aesculus Hippocastanum Extract (At Kestanesi)

Nedir ve Faydaları  At kestanesi, ciltteki genişlemiş gözenekleri sıkılaştırır, yüzdeki kırmızı kılcal damarları yok eder. Damar büzücü etkisi bulunmakta, bu etkisi ile varis hastalarında dolaşımı düzenler, varis ağrılarını hafifletir. Romatizmalı ağrıları azaltır, kas ağrılarına iyi gelir. Saç dökülmesini önlemek için kullanılabilir. Yüzde bulunan güneş lekelerini gidermeye yardımcı olur. Hemoroit tedavisinde kullanılır, damar esnekliğini arttıran bu...

argania spinosa kernel oil (argan yağı) Nedir?, Ne işe yarar ?

Argan yağı çok özel bir yağ çeşidi olması, sağlık sektöründe, kozmetik ve cilt bakımı sektöründe çokça kullanılması sebebiyle oldukça popüler bir yağdır. Özellikle Faslı kadınlar yıllardır bu şifalı yağı kullanırlar. Argan yağı faydaları arasında cildi sıkılaştırması, cilt elastikiyetini arttırarak kırışıklıkları önlemesi sayılabilir. Tırnakların kırılmasını önleyen, hücreleri yenileyen, şişlikleri indiren bir ürün olan argan yağı aynı zamanda yaşlanmayı da geciktiririr. Faydaları; Yüksek oranda...

Zingiber Officinale Root Extract (Zencefil Kök Ekstresi)

Zingiber Officinale Root Extract (Zencefil Kök Ekstresi) Zencefil, günümüzde yaygın olarak kullandığımız bitkilerden birisidir. Zencefil faydaları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Hamileler, bu bitkiyi mide bulantısına iyi geldiği için sıkça kullanır. Ayrıca öksürük, grip, soğuk algınlığı gibi iltihapları da giderici özelliği vardır. Kök zencefil nasıl kullanılır? Kök zencefil kullanımı genellikle kurutularak, mutfakta baharat olarak kullanılır. Eğer tazesini...

Eucalyptus species leaf oil (ökaliptus yağı) Nedir ?, Ne işe yarar?

Okaliptüs yağı özellikle solunum yolu hastalıkları tedavisinde kullanılmaktadır. Bronşit, astım, nezle ve soğuk algınlığı tedavisinde çok güzel sonuçlar elde etmektedir. Özellikle sinüzit tedavisinde kullanılması okaliptüs yağının faydaları arasındadır. Antibakteriyel özelliği sayesinde mikrop öldürücüdür. Kas gevşetici olarak da kullanılır. Okaliptüs yağı çok güçlü bir yağ olduğundan dolayı kullanımı sırasında aşırıya kaçılmamalıdır. Yararları; Okaliptüs yağı, bronşit hastalığında sıkça kullanılan doğal tedavi yöntemlerinden...
18,225BeğenenlerBeğen
2,418TakipçilerTakip Et
1,877TakipçilerTakip Et
14,500AbonelerAbone

Hava Durumu

- Advertisement -

En Son Okunanlar