child porn child porn child porn

Şifalı Bitkiler | Sağlık Ansiklopedisi

Origanum onites (izmir kekiği) Nedir ?, Ne işe Yarar?

Origanum onites, Girit kekik, Türk kekik, saksı mercanköşk veya Yunanca Ellinikí rίgani, Sicilya, Yunanistan ve Türkiye'de bulunan Origanum cinsindeki bir bitki türüdür. Kekik ile benzer tatlara sahiptir. Esansiyel yağı, Yunan kekik gibi diğer türlerden ayırt edilebilir. Antimikrobiyal aktiviteleri vardır. İzmir civarında yetişir. Bilye kekik faydaları Kolesterolü dengeleme ve kanı temizleme özelliği vardır Besinlerin sindirimini kolaylaştırır. ...

Hatmi Çiçeği Nedir ?, Ne işe yarar ?

  Althaea officinalis veya bataklık-ebegümeci, bitkilerde ve süs bitkisi olarak kullanılan Avrupa, Batı Asya ve Kuzey Afrika'ya özgü çok yıllık bir türdür. Eski Mısır zamanlarından beri kökünden yapılan bir şekerleme, günümüz lokum muamelesiyle gelişti. Ağustos ayında açar. Orta nemli, humuslu, kumlu ve tuzlu topraklarda yetiştiğinden kendine daha çok Akdeniz bölgesinde yaşam alanı bulur.Hava değişikliklerine dayanıklı bu...

Keçiboynuzu meyvesi Nedir ?, Ne işe yarar ?

Keçiboynuzu, akdenizde olan bir bitkidir. Karbonhidrat, yağlar ve sodyum açısından zengindir. Aynı zamanda A ve C vitamini açısından da zengin sayılır. Selenyum, potasyum, magnezyum başta olmak üzere birçok mineral ve element içerir. İçerdiği element ve vitaminler yardımıyla sağlığa katkı sağlar. Keçiboynuzu Kolesterole İyi Gelir: Keçiboynuzunun kolesterole iyi geldiği bilimsel olarak ispatlanmamıştır. Keçiboynuzunun içerdiği liflerin ve zengin gıda...

Kuşburnu meyvesi Nedir?, Ne işe yarar ?

Kuşburnu (Rosa canina) Avrupa, kuzeybatı Afrika ve Batı Asya'da yetişen bir tür bitki. İçi tüylüdür ve çok sayıda tohumu vardır. Sonbaharda olgunlaşır. C vitamini açısından dünyanın en zengin meyvesidir. Taze olarak tüketildiği gibi kurutularak da kullanılır. Çayı ve marmelatı yapılır. Yabangülü, itburnu, itgülü, gülelması, yiric gibi adlarla da bilinir. İnsanların geçimini sağlamak için kullandıkları bir ticaret metasıdır. Faydaları En iyi doğal C vitamini kaynağıdır. Enfeksiyonlara ve soğuk algınlıklarına karşı bedenin direncini...

Hydrastis canadensis root (Hidrastis kökü) Nedir ?, Ne işe yarar?

El şeklinde parçalı yaprakları olan, 30 santim kadar uzayan yassı köklü bir bitkidir. Hidrastin ve kanadin alkaloitlerini içerir. Altın mühür olarak da bilinir. Faydası Antibiyotik ve antibakteriyel etkileri ile özellikle mikrobik göz hastalıklarında faydalıdır. Kanamayı durdurucu etkilere sahiptir. Sindirme problemi, gastrit, kolit ve ülser şikayetlerini azaltır. Kaşıntı ve egzama gibi cilt sorunlarına karşı kullanılır. Bağışıklık sistemini...

Sodium chloride (himalaya tuzu)

Himalaya Tuzu Nedir? Himalaya tuzu adını aldığı Pakistan’da bulunan Himalaya Dağları’ndan çıkarılır. 250 milyon yılda uzun bir sürede oluşan himalaya tuzunun, suda çözülebilme özelliği vardır ama bu çözülüş sonucunda kimyasal yapısı değişmez. İşte bu yüzden diğer tuzlardan farklıdır. Mineral bakımından oldukça zengin olan bu tuz, dünyadaki en önemli kristallerden biridir. Faydaları; Kanserli hücrelerin oluşumunu önler. Kalp ve damar...

Eucalyptus species leaf oil (ökaliptus yağı) Nedir ?, Ne işe yarar?

Okaliptüs yağı özellikle solunum yolu hastalıkları tedavisinde kullanılmaktadır. Bronşit, astım, nezle ve soğuk algınlığı tedavisinde çok güzel sonuçlar elde etmektedir. Özellikle sinüzit tedavisinde kullanılması okaliptüs yağının faydaları arasındadır. Antibakteriyel özelliği sayesinde mikrop öldürücüdür. Kas gevşetici olarak da kullanılır. Okaliptüs yağı çok güçlü bir yağ olduğundan dolayı kullanımı sırasında aşırıya kaçılmamalıdır. Yararları; Okaliptüs yağı, bronşit hastalığında sıkça kullanılan doğal tedavi yöntemlerinden...

Zinc oxide (çinko oksit) Nedir, Ne işe yarar ?

Çinko Oksit Nedir? Çinko oksit, adını, oksijen molekülleriyle birleştirildiğinde üretilen mineral olan çinkodan alır. Yaygın olarak kullanılır ve çok sayıda uygulamaya sahiptir çünkü suda çözünür değildir ve bu nedenle çeşitli krem ​​ve losyonlarda kullanılabilir. Ancak bu bileşik sadece cilt bakımına özgü değildir ve sıklıkla imalat ve diğer endüstriyel uygulamalarda da kullanılmaktadır. Çinko oksit ne işe yarar, çinko...

argania spinosa kernel oil (argan yağı) Nedir?, Ne işe yarar ?

Argan yağı çok özel bir yağ çeşidi olması, sağlık sektöründe, kozmetik ve cilt bakımı sektöründe çokça kullanılması sebebiyle oldukça popüler bir yağdır. Özellikle Faslı kadınlar yıllardır bu şifalı yağı kullanırlar. Argan yağı faydaları arasında cildi sıkılaştırması, cilt elastikiyetini arttırarak kırışıklıkları önlemesi sayılabilir. Tırnakların kırılmasını önleyen, hücreleri yenileyen, şişlikleri indiren bir ürün olan argan yağı aynı zamanda yaşlanmayı da geciktiririr. Faydaları; Yüksek oranda...

Allantoin

Allantoin, birçok popüler cilt bakım ürününde bulunan ve yaygın olarak kullanılan bir bileşendir. Ayrıca Allantoin, cilde iyi gelen kimyasal bir bileşik olarak çok yönlü bileşenlerden biridir. Kullanımı eski Mısır ve Çin'e kadar uzanıyor. Bir bileşen olarak; kimyasal bileşiminin herhangi bir yan etkisi olmadığı ve tüm cilt tipleri için geçerli olduğu, cilde uygulandığında da güvenli olduğu...
16,220BeğenenlerBeğen
2,074TakipçilerTakip Et
1,609TakipçilerTakip Et
13,112AbonelerAbone

Hava Durumu

- Advertisement -

En Son Okunanlar