Karite yağı (shea butter), Afrika‘ya yetişen karite ağacının cevizlerinden elde edilen, uçuk sarı veya fildişi rengi bir yağdır. Dünya üzerinde bilinen en güçlü doğal nemlendiricilerden biridir. Genelde kozmetikte kullanılır. Shea yağı yenebilir, dolayısıyla yemeklerde de kullanılabilir.

Tüm vücut ve yüz için nemlendirici amaçlı kullanılabilir.
İçeriğindeki yüksek miktarda A ve E vitamini sayesinde, kırışıklıklarla başetmek için kullanılabilir. (Ayrıca kolajen üretimini de arttırdığı yönünde iddialar var.)

  • Çatlak, yara ve yanık izlerini nemlendirip, görüntünün düzeltilmesinde kullanılabilir.
  • Nemlendirici etkisi sayesinde, cildin rüzgar, güneş ve soğuğa karşı dayanıklılığı arttırır.
  • Ayak ve topukları yumuşatmak için, haftada 1 veya 2 kez kullanılabilir.
  • Gözenekleri tıkamadan, kuru saç diplerinin nemlenmesini sağlar.
  • Çok işlem gören saçların onarılmasında ve yumuşamasında etkilidir.
  • Cildimizin ihtiyacı olan tüm vitaminleri içinde barındıran karite yağı A ve D vitaminleriyle cildimizi canlandırır, E vitaminiyle cildinizi yeniler ve F vitamini sayesinde sıkılığını korur.
  • Nemlendirici özelliğiyle de rüzgar güneş soğuk gibi dış etkenlerden cildi korur.
  • Egzama yanık, kızarıklık gibi cilt problemleriyle mücadele eder.
  • Yıpranmış kırılmış ve kurumuş saçların canlanması içinde oldukça faydalı.
  • Cilt tarafından kolay emiliyor ve cilt gözeneklerini tıkamıyor.
  • Diz, dirsek ve topukları yumuşatıyor.

FINDIĞA ALERJİSİ OLANLAR! DİKKAT,

Shea yağının faydalarından bahsettikten sonra zararı var mı? Karite ağacının meyveleri fındık yapısındadır. Bu yüzden shea yağı bir çeşit fındık yağıdır ve kullanmanın sakıncası da buradan çıkmaktadır. Bu doğal yağ fındık alerjisi olan kişilerde tehlike yaratabilir. Shea yağının zararları gibi bir konuda fazla olumsuzluk görülmüyor, sadece çok kullanıldığında cilt yağlı bir görünüme geçebilir. Fakat shea yağının yan etkileri daha çok fiyatından dolayı konuşuluyor. Çünkü oldukça pahalı bir ürün ve az bir miktarı için bile yüksek dolar rakamları telaffuz ediliyor. 30 yıldır kozmetik sanayi içinde kullanılıyor ama az üretildiğinden fiyat düşmüyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here