Ağız Yarasına Ne iyi Gelir

AĞIZ YARASI NEDİR?
Ağız yaraları yanaklarda, dudaklarda, diş etlerinde, dillerde, ağız altlarında ve yumuşak damakta bulunan ağrılı ülserlerdir. Bu yaralara stresten, gastrointestinal hastalıklara kadar çeşitli faktörler neden olabilir. Ağız ağrısı semptomları tipik olarak yanma veya karıncalanma hissi, ardından ağrılı, hassas ülserleri içerir. Daha ciddi vakalarda ağız yaralarına, şişmiş lenf düğümleri, fiziksel yorgunluk ve ateş eşlik edebilir.

Ağız yarasına ne iyi gelir?
Ağız yaralarını iyileştiren en etkili yöntemlerden biri halk arasındaki yaygınlığı ile de bilindiği üzere karbonat ile bölgenin temizlenmesi olmaktadır. Ağız içinde yara üstüne karbonat uygulaması acıyı ve ağrıyı alarak kişinin rahatlamasını sağlayabilir.

Ağız içi yaraları nasıl geçer?
Ağız içi yaraları herhangi bir tedavi uygulanmasa da genellikle 7-10 gün sonra kendiliğinden iyileşmektedir. AFT sorunu ile karşı karşıya olanların aşağıda sıralanan işlemlerden birini yada birkaçını uyguladıklarında daha rahat bir periyot geçirmeleri mümkündür:
Ağrıyı azaltmak ve iyileşme periyodunu kısaltmak için yapılabilecekler şunlardır.
– Sıcak, asidik ve tahriş edici gıdalardan kaçınılmalıdır.

AFT NASIL GEÇER?
Aftlar herhangi bir tedavi uygulanmasa da genellikle 7-10 gün sonra kendiliğinden iyileşmektedir. Ağrıyı azaltmak ve iyileşme periyodunu kısaltmak için:
Steril edilmiş su ile sulandırılmış alkol pamuk ile ağız içerisinde bulunan ağrılı bölgeye uygulanabilir.
Su ve karbonat karışımı ile ağız çalkalanabilir.
Yarım bardak suya 2 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek 2 saatte bir gargara yapılabilir.

Ağız Yarası için İlaç
1.Greyfurt çekirdeği özü
Greyfurt tohumlarından elde edilen doğal özler, ağız enfeksiyonlarına neden olan mikropları yok etmeye yardımcı olan güçlü antibiyotiklere sahiptir.Antioksidanlar ve dezenfekte edici bileşikler, yaralı olan cildi korur.

2.Hidrojen peroksit
Hidrojen peroksidin dezenfektan ve restoratif özellikleri ağız yaraları için evde hazırlanan bir çare olarak kullanılabilir.
Doğrudan uygulanması, yaralanan dokuların iyileşmesini hızlandıracak ve ayrıca bakterilerin çoğalmasını önleyecektir.

3.Sade yoğurt
Yoğurttaki laktik asit ağızdaki mukozanın pH seviyesini düzenler. Bu şekilde asitliği azaltır ve sağlıklı bakterilerin varlığını arttırır.
Sade yoğurt uygulamak ağız yaralarından etkilenen derinin durumunu iyileştirir ve enfeksiyonların başlamasını engeller.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir